iV InteractionViewer

De InteractionViewer biedt elke intervisiegroep een besloten online platform voor het plannen van bijeenkomsten
en het voorbereiden, delen en verdiepen van casussen Probeer iV
iV proberen of bestellen?
  • Als intervisiedeelnemer kunt u uw casus met InteractionViewer op een gebruiksvriendelijke en prikkelende manier online voorbereiden en delen met uw intervisiegroep.
    Bekijk hoe u met iV een casus uitwerkt
  • U kunt de ingediende casussen van uw intervisiegenoten via iV online inzien om u voor te bereiden op een bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst kunt u direct de diepte in waardoor u meer uit intervisie haalt.
  • Elke intervisiedeelnemer heeft in iV een handig overzicht met bijeenkomsten, groepsleden en casussen voor een actieve deelname in de intervisiegroep.
  • Als facilitator beschikt u in iV over een handig scherm waarin u bijeenkomsten en leden van uw groep(en) beheert. Zo houdt u meer tijd over voor de inhoud van intervisie.
    Lees verder hoe iV in een intervisieproces past
De iV-democasus is gebaseerd op In gesprek met mijzelf (Nelson Mandela, 2010) en nelsonmandela.org/exhibitions

Kenmerken InteractionViewer

Effectieve intervisie

Hoe uitgebreider een casus is uitgewerkt, hoe meer verdieping u kunt aanbrengen tijdens de bijeenkomst zelf.

Bespaar tijd

Bij intervisie gaat vaak kostbare tijd verloren aan het organiseren van afspraken en het herinneren van deelnemers aan het inbrengen van hun casus. Met iV gebeurt dit vooraf waardoor u meer tijd en energie overhoudt om aan de slag te gaan met de inhoud.

Gebruikersvriendelijk

InteractionViewer is zeer gebruikersvriendelijk en werkt eenvoudig met klikken en slepen. Deelnemers kunnen zonder training meteen aan de slag.

Via internet

Gebruikers kunnen op elke plek en ieder gewenst moment veilig inloggen in iV via een webbrowser.

Online delen

Casussen zijn online voor alle deelnemers beschikbaar. Een casus kan met een beamer worden geprojecteerd en voor een ‘klassieke’ workshop kan de casus worden uitgeprint. De intervisiegroep bouwt een interessant overzicht van casussen op.

Voor groot en klein

InteractionViewer is zowel geschikt voor facilitators met één of enkele groepen als organisaties met veel intervisiegroepen (ook zelforganiserende groepen!) .

Veiligheid & privacy

Elke gebruiker krijgt persoonlijke inloggegevens. Er zijn verschillende autorisaties voor deelnemers, facilitators en coördinatoren. Als je een casus schrijft, bepaal je zelf wanneer je jouw casus deelt. Alleen groepsleden kunnen gedeelde casussen inzien.

Wetenschappelijke basis

De manier van uitwerken van een casus in iV is ontleend aan theorieën uit de cognitieve psychologie, zoals de critical incidents technique, attributietheorie, belief revision en cognitive mapping.

Support

Is iets niet duidelijk tijdens het uitschrijven van een casus? Heeft u suggesties? U kunt direct vanuit iV feedback versturen naar de helpdesk.