iV InteractionViewer

De InteractionViewer biedt elke intervisiegroep een besloten online platform voor het plannen van bijeenkomsten
en het voorbereiden, delen en verdiepen van casussen Probeer iV
iV proberen of bestellen?

Over InteractionViewer

InteractionViewer (iV) is een nieuwe techniek voor online kwalitatieve dataverzameling die voor verschillende toepassingen ingezet kan worden. Op dit moment is iV alleen uitgewerkt voor intervisie, maar andere toepassingen zijn in voorbereiding. Bijvoorbeeld bij de verkennende fase van strategie-ontwikkeling of thematische programma’s, conflictmanagement, klantenonderzoek of misschien zelfs relatietherapie. iV kan in ieder geval gebruikt gaan worden door professionals, zoals facilitators, opleiders, onderzoekers en consultants.

Bent u als professional werkzaam op een van deze of andere mogelijk geschikte terreinen en heeft u interesse in iV, dan komen we graag met u in contact.

V.l.n.r. Hans Paul, Rick, Pascal, Gunnar & Arno

De bedenker

Arbeid- en organisatiepsycholoog Hans Paul Sparenberg heeft de InteractionViewer ontwikkeld. Vanuit cognitiewetenschap als specialisatie heeft hij zich toegelegd op het ontwikkelen en toepassen van gestructureerde kwalitatieve dataverzameling voor het ondersteunen bij organisatieontwikkeling.

De helpers

Sociaal psycholoog Gunnar Langereis werd betrokken bij de ontwikkeling van de intervisietoepassing en bij de softwareontwikkeling. Hij is getraind in interview- en gesprekstechnieken.

Interaction designer Pascal Altena ontwierp de userinterface en ontwikkelde front-endcode van de InteractionViewer.

Voor realisatie & technisch beheer van InteractionViewer als internetapplicatie is samenwerking gezocht met softwarehuis Sogyo software innovators.

Tas erbij / Natasja Keller is gespecialiseerd in webredactie en contentmanagement. Zij schreef de teksten voor deze site en adviseerde over de gebruikersvriendelijkheid. Ook redigeerde zij de teksten van de InteractionViewer.

Vragen? Neem contact op

InteractionViewer (iV) is een product van Sparenberg MS&P BV, Amsterdam (KvK 33.288.860)

Kenmerken InteractionViewer

Effectieve intervisie

Hoe uitgebreider een casus is uitgewerkt, hoe meer verdieping u kunt aanbrengen tijdens de bijeenkomst zelf.

Bespaar tijd

Bij intervisie gaat vaak kostbare tijd verloren aan het organiseren van afspraken en het herinneren van deelnemers aan het inbrengen van hun casus. Met iV gebeurt dit vooraf waardoor u meer tijd en energie overhoudt om aan de slag te gaan met de inhoud.

Gebruikersvriendelijk

InteractionViewer is zeer gebruikersvriendelijk en werkt eenvoudig met klikken en slepen. Deelnemers kunnen zonder training meteen aan de slag.

Via internet

Gebruikers kunnen op elke plek en ieder gewenst moment veilig inloggen in iV via een webbrowser.

Online delen

Casussen zijn online voor alle deelnemers beschikbaar. Een casus kan met een beamer worden geprojecteerd en voor een ‘klassieke’ workshop kan de casus worden uitgeprint. De intervisiegroep bouwt een interessant overzicht van casussen op.

Voor groot en klein

InteractionViewer is zowel geschikt voor facilitators met één of enkele groepen als organisaties met veel intervisiegroepen (ook zelforganiserende groepen!) .

Veiligheid & privacy

Elke gebruiker krijgt persoonlijke inloggegevens. Er zijn verschillende autorisaties voor deelnemers, facilitators en coördinatoren. Als je een casus schrijft, bepaal je zelf wanneer je jouw casus deelt. Alleen groepsleden kunnen gedeelde casussen inzien.

Wetenschappelijke basis

De manier van uitwerken van een casus in iV is ontleend aan theorieën uit de cognitieve psychologie, zoals de critical incidents technique, attributietheorie, belief revision en cognitive mapping.

Support

Is iets niet duidelijk tijdens het uitschrijven van een casus? Heeft u suggesties? U kunt direct vanuit iV feedback versturen naar de helpdesk.